3 Vragen die je jezelf kan stellen als je twijfelt over een investering

Google+ LinkedIn

Als ondernemer sta je aan de lopende band voor investeringsuitdagingen. Ik zie een investering altijd als een kans om mijn bedrijf te laten groeien. Dat betekent natuurlijk niet dat ik overal zomaar instap. En dat moet jij ook niet doen. Twijfel je over een investering? Dan zijn er drie vragen die je helderheid kunnen geven. In deze podcast deel ik ze alledrie met je.

Overweeg je werk uit te besteden of om investeren in een nieuwe website, betere apparatuur of wellicht een businesscoach? Sta je voor een andere investeringsuitdaging? Het zijn stuk voor stuk kansen die voor groei kunnen zorgen. Maar daar moet wel eerst voor betaald worden. En dat maakt investeren lastig. Je loopt altijd het risico dat de investering zich niet terugverdient. Hoe maak je nu de juiste keuze?

 

Zo bepaal je of een investering de moeite waard is

Voordat ik ergens in investeer, stel ik mijzelf drie vragen om helder te krijgen of die investering wel de juiste keuze is. Benieuwd welke vragen dit zijn? Luister dan nu naar de podcast. Een kleine teaser: met name de derde vraag is een echte next-level vraag. Eentje die ondernemers zichzelf bijna nooit stellen.

 

Voor welke investeringsuitdaging sta jij? En welke inzichten hebben deze drie vragen je opgeleverd? Laat het me weten in de comments.

 

Enthousiast over deze podcast? Je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Hoi Ninke,

  Die laatste vraag vind ik echt een goede!

  Ik ben nog totaal nieuw in ondernemersland. In het najaar ga ik een opleiding volgen naast mijn huidige opleiding. Ik word opgeleid tot energetisch spiegelcoach met honden.

  Nu sta ik op het punt om een 1- daagse opleiding te volgen zodat ik Access Bars behandelingen kan gaan geven. Zoals ik al schreef ik ben nog helemaal nieuw in deze wereld. Deze investering gaat er voor zorgen dat ik op korte termijn zonder al te veel investering qua spullen en ruimte (wél in de opleiding en in een aantal spullen) geld kan gaan verdienen, geld dat ik héél hard nodig heb.

  Vraag 1:
  Het kost me geld dat ik deels moet lenen van de bank. Dus ook rente. Maar ik mag in termijnen betalen, dit geeft alweer ruimte. Om het werk uit te voeren moet ik nog een aantal spullen kopen. Dit zal naar verwachting niet heel veel zijn. Het kost me 1 opleidingsdag. En het kost me tijd om mensen een proef behandeling te geven en om mensen te werven.

  Vraag 2:
  Het levert mij energie, blijheid en geluk op omdat ik ga doen wat mij ontzettend leuk lijkt om te doen en wat fysiek niet erg zwaar lijkt te zijn (herstellende van een zware burnout). Het levert geld op. Het levert kennis en persoonlijke ontwikkeling op. Het levert mij de start van mijn nieuwe bedrijf op. Een hoop positiviteit…

  Vraag 3:
  Wat kost het me als ik de investering nu NIET doe:
  Tsja… nu sla je de spijker op z’n kop. Dit gaat mij veel zorgen opleveren over hoe wij onze schulden kunnen afbetalen. Hoe wij financieel gezond gaan worden. Het levert mij nog meer bevestiging op dat ik het NIET zou kunnen. Dat ik het niet waard ben. En ga zo maar door.

  WOW, jouw vragen hebben mij echt geholpen! Dank daarvoor! Precies op het goede moment kom ik je tegen op mijn FB. 🙂

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *