Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactHelp, waar moet mijn content over gaan? [+ video]

Google+ LinkedIn

Hoe groter je bereik, hoe groter je impact en omzet. Daarom doe je aan marketing! Het belangrijkste is dat je keer op keer waardevolle content deelt. Soms vragen mensen me: “Maar wát moet ik dan delen?”, “Wanneer is het waardevol? en “Hoe zorg ik er voor dat ik onderscheidend ben?” Ik geef je 5 tips.

Ik ga er vanuit dat jij, net als elke andere ondernemer, meer volgers op social media wilt. Ook wil je je mailinglijst laten groeien: daar zitten je potentiële klanten en daar haal je dus een groot deel van je omzet uit.

Alleen krijgt iedereen al zoveel nieuwsbrieven en zoveel berichten op z’n tijdlijn: jouw content moet dus echt toegevoegde waarde hebben.

 

Wanneer is content waardevol?

Waardevolle content is content waar jouw lezer of kijker echt op zit te wachten.

Uiteindelijk heeft iedereen maar één vraag in z’n achterhoofd: what is in it for me? Dus niet jij staat centraal, maar de ander.

Heb je moeite om te bedenken waar je het in blogs en nieuwsbrieven of op social media over kan hebben, dan heb ik 5 handige tips voor je.

 

5 tips voor waardevolle content

 1. Zorg dat je aansluit bij de probleemsituatie van je volgers. Dus wat is hun grootste worsteling, waar lopen ze tegenaan? Of misschien wel: wat is de eerste zware gedachte die bij ze opkomt als ze ’s morgens opstaan?
  ruimte
 2. Speel in op het grootste verlangen van de lezer of kijker: waar droomt hij van, wat zijn z’n ambities? Dus met je content prikkel je dat stukje waar de ander heel erg naar verlangt en waar jij natuurlijk de oplossing voor hebt.
  ruimteruimte
 3. Ga lekker socializen. Je deelt jouw content via allerlei sociale kanalen. Heb het dus ook eens gewoon over ditjes en datjes. Door te socializen leren jouw volgers je wat beter kennen. Je laat ze een stapje dichterbij komen.
  ruimte
 4. Vertel over je eigen worsteling. Vaak is er een duidelijke parallel tussen jouw weg en de weg die jouw (potentiële) klant bewandelt. Door te vertellen over je eigen angsten en onzekerheden heb je een mooi bruggetje naar de oplossing die je hebt gevonden. Zo zien volgers dat jij hen écht begrijpt. En de belangrijke stappen die jij al hebt gezet, zijn de stappen waar zij op dit moment naar verlangen.
  ruimte
 5. Laat zien dat je expert bent en dat er bij jou iets te koop is. Je profileren als expert is belangrijk om het vertrouwen te winnen. Maar willen mensen begrijpen dat je méér biedt dan alleen waardevolle content, dan moet je expliciet duidelijk maken dat ze bij jou iets kunnen kopen. Een simpele manier daarvoor is door bijvoorbeeld het woordje ‘klant’ in je content op te nemen. Of een opvallende knop op je website zetten met een stevige call to action: ‘meld je nu aan’.

 

Je hoeft natuurlijk niet per tekst of video één punt uit te kiezen. Heel vaak zal het uitdraaien op een mix.

 

Langs de meetlat van de ideale klant

Behalve snel meer volgers wil je ook de juiste volgers, mensen die voldoen aan het profiel van jouw ideale klant. Als het gaat om volgers op social media en abonnees op je nieuwsbrief, dan geldt: kwaliteit boven kwantiteit.

De juiste volgers aantrekken is een kwestie van jouw ideale klant in je achterhoofd houden als je aan de slag gaat met nieuwe content. Vraag je af of die specifieke klant deze tekst, deze video waardevol zal vinden.

Ga lekker veel content maken, veel waarde delen en wees vooral niet bang om vaak van je te laten horen. Misschien wel vaker dan comfortabel voelt.

 

Wat voor soort content deel jij graag?

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *