Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactBalen op vrijdagmiddag

Google+ LinkedIn

Mijn zoon heeft zijn wekker aan de andere kant van zijn kamer staan, zodat hij echt zijn bed uit moet om hem uit te zetten.

Toch tref ik hem steeds weer in diepe slaap aan, met zijn wekker voor de zoveelste keer op snooze.

“Wat zullen we doen?”, vraag ik Floris. “Maken we hem wakker zodat hij nog op tijd op school komt. Of laten we hem liggen en merkt hij vanzelf wel wat de gevolgen zijn?”

Ik herinner me de tijd dat ik zelf in de 4e zat. Ik liep er als een halve punker bij. Op kisten, zwart opgeschoren haar met een enorme kuif.

Mijn alto-vrienden waren mijn alles. Mooie gesprekken en samen naar feesten en concerten. School en familie waren bijzaak.

Het was een toptijd. En ik liep de kantjes er vanaf.

In het begin kwam ik daar nog wel mee weg. Toen ik steeds vaker te laat op school kwam of helemaal niet kwam opdagen, raakte ik in de problemen.

Mijn ouders werden superstreng. Ik moest ‘s avonds en in het weekend thuisblijven. En op school moest ik maandenlang elke vrijdagmiddag nablijven.

Terwijl mijn vrienden lekker een biertje zaten te drinken in de kroeg, zat ik te balen omdat ik opgesloten zat in een klaslokaal.

Ik begrijp die zoon van mij ergens wel. Op tijd op school komen heeft geen prioriteit op die leeftijd. Maar ik weet ook hoe moeilijk het jezelf maakt als je de kantjes er vanaf blijft lopen.

Alles gaat tegenwerken. Strenge ouders, straf op school, stress over cijfers, gedoe bij je baantje en vrienden die ook een beetje van je beginnen te balen.

In business zie ik dit veel gebeuren. Een tijdje kom je er wel mee weg als je niet volgens een strakke discipline aan het werk bent.

Als je op Facebook hangt in plaats van zelf retegoede content creëert. Als je voorrang geeft aan je favoriete Netflix-serie, terwijl je salespagina een flinke upgrade nodig heeft.

Maar net als in real life, ga je hier last van krijgen. Je business gaat rammelen en je resultaten denderen achteruit.

Mensen vinden mij altijd super gedisciplineerd. Dat ben ik ook. Ook al vind ik het heerlijk om uit te slapen. Of heb ik wel eens zin om gewoon te stoppen met al die webinars die ik geef.

Ik werk vanuit een strakke structuur omdat je daarmee skyhigh gaat met je business. Het is onmogelijk om consequent goede resultaten te behalen als je business er een beetje bij doet.

Ben je bereid dagelijks de juiste acties te ondernemen, ook al heb je geen zin of is het lastig, dan ligt succes binnen handbereik. Dat geldt voor pubers en ook voor ondernemers.

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *